Sochauxu važna pobjeda protiv Nantesa, Prciću 86 minuta

Ligue 1, 23. kolo

Sochauxu važna pobjeda protiv Nantesa, Prciću 86 minuta

Edmir Škorić
Teme:

Važne bodove osvojio je Sochaux našeg mladog reprezentativca Sanjina Prcića u duelu s Nantesom.

U okršaju klubova iz sredine tabele Guingamp je gostovao Bastiji, a na kraju je domaćin velikim preokretom stigao do trijumfa. Dva gola Aliouija za goste, dok su Ba, Squillaci i Boudebouz bili strijelci za domaću momčad. Ovaj potonji je pogodio za pobjedu u 88. minuti iz penala.

Evian je ugostio posljednjeplasiranu momčad prvenstva, Ajaccio, a u tom duelu nije bilo pobjednika. Vodeći gol zabio je Ruben pet minuta prije kraja utakmice, ali je gostima bod donio Tallo u 89. minuti.

Pretposljednji na tabeli je Sochaux, koji je uspio da savlada Nantes i tako upiše tek treću prvenstvenu pobjedu, te ostane u utrci za opstanak. Sunzu je u samoj završnici prvog dijela pogodio za konačnih 1:0. Mladi bh. reprezentativac Sanjin Prcić igrao je 86 minuta u redovima Sochauxa.

Saint-Etienne je rezultatom 3:0 porazio Valenciennes i tako se učvrstio na četvrtom mjestu, dok je Valenciennes i dalje u opasnoj zoni. Pogotke za domaće postigli su Cohade u 45., te Corgnet u 56. i 87. minuti.

Montpellier je u jednoj fantastičnoj utakmici u Reimsu stigao do sva tri boda uz dva pogotka Cabelle u nastavku, te jedan Nianga i jedan Marveauxa u prvome dijelu. Ayite jeu 58. minuti, kod 3:0 vodstva gostiju, postigao utješni gol za domaće, a onda je autogolom El Kaoutari u 66. vratio nadu domaćoj momčadi. Ipak, spomenuti Niang je ubrzo postigao gol za 4:2. 

Ligue 1, 23. kolo:
Bastia - Guingamp 3:2 (Ba 53, Squillaci 81, Boudebouz 88 - pen/ Alioui 50, 55)
Evian - Ajaccio 1:1 (Ruben 85/ Tallo 89) 
Reims - Montpellier 2:4 (Ayite 58, El Kaoutari 66 - ag/ Marveaux 29, Cabella 47, 56, 70)
Sochaux - Nantes 1:0T (Sunzu 45) 
St. Etienne - Valenciennes 3:0 (Cohade 45, Corgnet 56, 87) 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.