Potpredsjednik IO FSBiH

Sofrenić: Presudilo je što Osim nema mnogo internacionalnog iskustva

Robert Prosinečki je novi selektor BiH, zvanično je saopštio potpredsjednik IO Fudbalskog saveza BiH Milorad Sofrenić nakon današnje sjednice. 

"Poslije obavljenih razgovora ostala su dva kandidata. Danas smo poslije tri mjeseca izabrali jednoglasnom odlukom Roberta Prosinečkog. Rukovodili smo se strukom. Želim mu sreću i ja se nadam da smo izabrali najbolje riješenje i da ćemo s njim izboriti ono što nismo u posljednja dva ciklusa", rekao je Sofrenić pa dodao:

"Oba kandidata su pokalaza spremnost. Nijanse su odlučivale. Osim je imao prednost kada je u pitanju domaći šampionat, a Prosinečki je radio u više država. Amaru je manjkavost što nema mnogo internacionalnog iskustva i to je presudilo. Robert je radio i u klubovima i u reprezentacijama. Veliko je fudbalsko ime, a ima i trenerske uspjehe".

Top Komentari

Posjetilac
Eto neka ga ovaj ima? Opet sve po starom "dobrom" nacionalnom ključu, pomočnici "Bošnjaci" pošto je selektor krvat. Nikad mi napretka nećemo sa vama vidjeti!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi