Šok za Greuther Fürth: Azemi imao tešku "saobraćajku"

Van životne opasnosti

Šok za Greuther Fürth: Azemi imao tešku "saobraćajku"

Napadač Greuther Fürtha, člana 2. Bundeslige, Ilir Azemi jutros je doživio težak saobraćajni udes u Nürnbergu. 

Policija je hitan poziv dobila tačno u 4:38, a napadač Greuthera je sa teškim tjelesnim povredama smješten u bolnicu u Fürthu. 

Srećom, uprkos teškom sudaru napadač Fürtha je van životne opasnosti, a ovo je Bildu potvrdio i predsjednik ovoga kluba Helmut Hack. 

"Dobio sam informacije da Ilir nije u životnoj opasnosti, te da nije ni bio čak ni neposredno nakon udesa. On je smješten na odjeljenju za intenzivnu njegu. U narednim danima će doktori nastojati da stabiliziraju njegovo zdravstveno stanje, nakon čega će odlučiti kako će dalje teći proces njegovog oporavka", rekao je Hack.

Azemi se sa svojim Audijem na jednoj raskrsnici sudario sa kombijem, a od siline udarca odbio se na stub za signalizaciju, koji je usporio njegovo ubrzanje, te ga zaustavio.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.