Šok za Zenit, Dinamo ih kolo prije kraja udaljio od titule

Ludnica u Rusiji

Šok za Zenit, Dinamo ih kolo prije kraja udaljio od titule

Zenit St. Petersburg razočarao je svoje navijače iznenađujućim porazom od Dinama iz Moskve na domaćem terenu kojim je širom Lokomotivu odnosno timu CSKA širom otvorio vrata naslova prvaka.

Zenit je nakon remija u prošlom kolu danas poražen rezultatom 4:2, zahvaljujući čemu će pasti na drugu ili čak na treću poziciju u slučaju trijumfa CSKA i Lokomotiva.

Početak utakmice nije dao naslutiti šta će se do kraja dešavati, a rano vodstvo Zenitu donio je Danny pogotkom u šestom minutu. Pola sata kasnije stvari je na početak vratio Jusupov.

Deset minuta bilo je dovoljno gostima da povedu, a strijelac za 1:2 bio je Fernandez. Na 1:3 povećao je Noboa u 65. minutu, dok je posao dvadeset minuta prije kraja zaključio Kevin Kurany.

Do kraja su domaći igrači uspjeli ublažiti poraz, a pogodio je Kerzhakov za konačnih 2:4. Zenit je lider sa 60 bodova, dok Lokomotiv ima jedan, a CSKA dva boda manje uz po meč manje.

Meč su u 86. minutu prekinuli nezadovoljni navijači Zenita.

29. kolo Premier lige Rusije:
Zenit – Dinamo Moskva 2:4 (Danny 6., Kerzhakov 84./Jusupov 36, Fernandez 57., Noboa 65., Kurany 71.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti