Sol na ranu Juventusa: Inter u polufinalu
Tuga Juventusovih igrača...

Kup Italije

Sol na ranu Juventusa: Inter u polufinalu

Edmir Škorić

Juventus se oprostio od još jednog takmičenja. Stara dama je, iako dobar period utakmice bila u vodstvu, na kraju poražena sa 2:1 i eliminirana iz italijanskog Kupa.

Kada je Diego u desetoj minuti pogodio činilo se kako bi ovo mogao biti spas za crnu sezonu torinskog kluba. Naime, Brazilac je prošao Cambiassa, a onda prizemno šutirao sa oko šesnaest metara. Golman Toldo loše je reagirao i lopta mu je prošla kroz ruke, te se smjestila u domaću mrežu.

Goran Pandev je dodao do Maicona na desnu stranu, ovaj se ušetao u šesnaesterac Juventusa i potom loše šutirao iz kosa s desne strane. Bila je to 19. minuta, da bi četiri minute kasnije Sneijder proigrao Balotellija, koji sa dvadeset metara šutira ravno u ruke Buffonu. Diego u 30. minuti prijeti "slobodnjakom", no golman Juventusa je i to pokupio bez puno problema.

Na drugoj je strani Toldo bio na mukama u 38. minuti. Fabio Grosso je topovski šutirao, iskusni čuvar mreže loptu izbacio u korner. U nastavku potpuna dominacija Intera koji do poravnanja dolazi u 71. minuti. Sneijder je izveo slobodni udarac, lopta od živog zida promijenila smijer i kada je skoro završila u mreži, Lucio ju je zakačio i Brazilcu je priznat pogodak.

Gol odluke postigao je Mario Balotelli. Thiago Motta je topovski šutirao, Buffon na kratko odbio, samo do mladog italijanskog napadača kojem nije bilo teško okončati pitanje posljednjeg polufinaliste.

Podsjetimo, do sada su polufinale Kupa izborili Fiorentina, Roma, Udinese te Inter.

Kup Italije, četvrtfinale:
Inter - Juventus 2:1 (Lucio 71, Balotelli 90/ Diego 10)
Milan - Udinese 0:1
AS Roma - Catania 1:0
Fiorentina - Lazio 3:2

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti