Šolbić ne sumnja u svoju Mladost: "Imamo kvalitet, igrat ćemo napadački fudbal"

Kakanjci se marljivo pripremaju u Antaliji

Šolbić ne sumnja u svoju Mladost: "Imamo kvalitet, igrat ćemo napadački fudbal"

E. Škorić, foto: E. Haračić

FK Mladost Doboj Kakanj priprema se za drugi dio sezone, u kojoj će ovaj klub pokušati da se spasi najgoreg scenarija i mogućeg ispadanja iz Premijer lige.

Sudeći po atmosferi koja vlada među igračima i članovima Mladosti u Antaliji, reklo bi se da se tim bori za sami vrh, a ne da mu "gori pod nogama".

I zaista, igrači su raspoloženi, motivisani, a trener Fahro Šolbić nije zabrinut jer, kako nam je rekao, ovako talentovana grupa igrača ne smije razočarati.

"Radimo zaista dobro iz dana u dan, ja sam jako zadovoljan načinom na koji su igrači odgovorili zadacima. Ušli smo u drugi dio drugog dijela priprema, u kojem je pet utakmica, mislim da je to sada najvažniji period. Odigrali smo jučer utakmicu protiv tima iz Turkmenistana, pobijedili smo i odigrat ćemo još četiri utakmice. Važno je da smo svi zdravi, a evo i sami vidite kako se radi na treninzima - punom parom. Ne sumnjam ni u jednom trenutku u ovaj tim", rekao nam je trener Fahro Šolbić.

On je naglasio da su mladi igrači pravo bogatstvo Mladosti, ali i da uz par iskusnih Mladost može da bude ugodno iznenađenje drugog dijela sezone.

"Igrat ćemo presing, a za takvu igru morate biti posebno spremni. Bez obzira ko nam je rival, mi ćemo od prve do zadnje minute igrati napadački, hrabro i to je jedini način da pobjeđujete".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Neki igrači koji su došli također su se dobro uklopili, a moguće je očekivati da će još neko kvalitetno pojačanje stići do kraja priprema koje se završavaju 10. februara.

Sve u svemu, Mladost izgleda zrelo i spremno, kvalitetno, ali pogled na tabelu ipak šalje signal da nema opuštanja i da će svaki minut u drugom dijelu sezone biti jako bitan za Kakanjce.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MLADOST
Samo ih dobro fizički spremiti i ne bi trebalo biti problema. Ukoliko počnu crkavati nakon 60 min. upašćemo u veliki problem, popravnog nema, mada sumnjam da će Šolba to dozvoliti.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije