Soldo nije više trener Kölna
Köln je u zoni ispadanja

Nakon poraza od Hannovera

Soldo nije više trener Kölna

M. Maksimović

Zvonimir Soldo više nije trener Kölna.Köln je u ovoj sezoni osvojio tek pet bodova u devet kola, a u posljednjem kolu jučer kao gost je poražen od Hannovera 2:1.Posljednju pobjedu je ekipa Zvonimira Solde proslavila 12.9. kada je kao domaćin savladan St.Pauli.

Nakon toga je osvojen boda u gostima protiv Bayerna, a onda je uslijedila serija u kojoj je Köln u pet utakmica osvojio samo bod.U međuvremenu je Soldo ušao u konflikt sa pojedinim igračimau ekipi, a navijači Kölna su postavili transparent na kojem je pisalo ''Soldo raus''. Predsjednik kluba Wolfgang Overath jučer nije želio govoriti o odlasku Solde, međutim dan kasnije je donio odluku.Soldo je već danas bivši trener Kölna.Soldo je vodio ekipu Kölna od juna prošle godine i prošle sezone je sa ekipom završio na 13.mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti