Soldo preuzeo „jarčeve“
Zvonimir Soldo se vraća tamo gdje je naučio trenerski posao

Koln našao zamjenu za Dauma

Soldo preuzeo „jarčeve“

Zvonimir Soldo, nekadašnji reprezentativac Hrvatske, koji je prošle godine sa zagrebačkim Dinamom osvojio duplu krunu novi je trener njemačkog bundesligaša Kolna.

Ovu informaciju za hrvatske medije potvrdio je menadžer Kristijan Lopac, a malo prije toga objavljena je i u njemačkom Bildu. Predstavljanje novog trenera kluba koji je prošlu sezonu okončao na 12. mjestu Bundeslige trebalo bi biti održano u subotu, a Soldo će naslijediti legendarnog Cristopha Dauma (ukupno vodio klub sedam godina u dva mandata), koji je prije deset dana prešao u Fenerbahce.

Osim hrvatskog stručnjaka u konkurenciji za klupu popularnih jarčeva bili su još i bivši trener Schaleka, Mirko Slomka i nekadašnji trofejni Liverpoolov menadžer Gerard Houllier. Obzirom da su njih dvojica ispali iz konkurencije, a Soldo je jedini preostali kandidat, očekuje se samo subotnja potvrda imenovanja i zvanično predstavljanje. Zanimljivo, Soldo je trenersku akademiju završio upravo u Kolnu!

Podsjetimo, prema pisanju njemačkih medija karijeru u Kolnu bi mogao nastaviti i kapiten našeg nacionalnog tima, Emira Spahić, koji je prema pisanju Bilda već boravio na pregovorima u ovom gradu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.