Krunisan još jedan prvak u fudbalskoj Evropi

Četiri kola prije kraja

Krunisan još jedan prvak u fudbalskoj Evropi

H. Zilić

Shatyor Soligrosk je odbranio tutlu prvaka u Bjelorusiji.

U zaostaloj utakmici 15. kola savladali su sinoć Gomel sa 2:3 i matematički osigurali novi naslov.

Soligorsk sada ima deset bodova više i meč manje od BATE Borisova tri kola prije kraja. Soligorsk ima 68 bodova iz 26 mečeva, BATE 58 bodova iz 27 mečeva, tako da je i matematički sve jasno.

Za Shatyor Soligorsk je ovo treća titula prvaka Bjelorusije, a prethodne su osvajali 2005. i 2020. godine. Pored toga i tri puta su osvajali Kup Bjelorusije.

Soligorsk je tako osigurao nastup u Ligi prvaka u sezoni 2022/2023 i sada imaju slalvljeničku zimu i proljeće, obzirom da nova sezona u Bjelorusiji počinje krajem marta naredne godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi