Solskjaer je uspio da napravi s Manchester Unitedom ono što nije ni Alex Ferguson

Sjajna serija Crvenih đavola

Solskjaer je uspio da napravi s Manchester Unitedom ono što nije ni Alex Ferguson

E. Čaušević

Manchester United sinoć je ostvario pobjedu na Stamford Bridgeu protiv Chelseaja sa 2:0 i tako se plasirao u četvrtfinala FA Kupa.

Crveni đavoli su nevjerovatni od dolaska norveškog stručnjaka Ole Gunnara Solskjaera, a da dobre igre nisu slučajnost pokazali su i sinoć u velikom derbiju protiv Chelseaja. United je dobio ovaj meč lakše od očekivanog sa 2:0 i plasirao se dalje.

Klub s Old Trafforda do pobjede je došao golovima Andera Herrere i Paula Pogbe čime su zadali novi udarac Mauriziju Sarriju kojem se ozbiljno trese stolica na klupi Chelseaja. Solskjaer je sve bliže tome da na kraju ugovora ostane u Unitedu jer je poznato da je dogovorio saradnju samo do kraja ove sezone.

Solskjaer je došao pomoći klubu nakon otkaza Joseu Mourinho, ali sigurno da niko nije mogao ni sanjati da će United igrati ovako dobro pod njegovim vodstvom. Norvežanin je za nešto više od dva mjeseca uspio da uradi ono što nije čak ni Sir Aleg Ferguson za skoro 30 godina na klupi Crvenih đavola.

Norveški stručnjak je postavio novi rekord i bar u tome nadmašio Fergusona. Naime, United je ove sezone u gostima slavio protiv Tottenhama, Arsenala i Chelseaja što ovom timu nije uspjelo još od sezone 1984/85. Poznato je da je Ferguson u United stigao dvije godine kasnije.

United već saznao rivala u četvrtfinalu FA Kupa

Sada su Crveni vragovi uz gradskog rivala Manchester Cityja glavni favoriti za osvajanje trofeja, no čeka ih još jedna teška prepreka poslije Arsenala i Chelseaja.

U četvrtfinalu United će igrati protiv Wolverhamptona u gostima, dok će City u goste Swanseaju, članu Championshipa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Watford i Crystal Palace čine treći par, koji će također biti neizvjestan, a drugoligaš Millwall ugostit će Brighton.

FA kup, četvrtfinale:
Swansea City - Man City
Watford - Crystal Palace
Wolves - Manchester United
Millwall - Brighton

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pocetnicka sreca sto se Solkjara tice a igraci se otarasili Mourinho-a pa prodisali, revitalizirali se.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi