Solskjaer mašta da naslijedi Fergusona

Solskjaer mašta da naslijedi Fergusona

Trener norveškog prvaka Moldea i nekadašnji igrač Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer rekao je danas da mašta da jednog dana sjedne na klupu kluba s "Old Trafforda".

"Nisam toliko naivan da kažem da sam spreman da vodim velike ekipe, ali svako bi u životu trebalo bi da ima najviše ciljeve i snove. Moj san je da postanem trener neke engleske ekipe i preuzmem dužnost od Alexa Fergusona, ali to je trenutno mnogo daleko", rekao je Solskjaer za engleske medije.
 
Bivši norveški reprezentativac je otkrio da još nije spreman da vodi velike ekipe.

"Razgovarao sam s nekoliko klubova, objasnio sam im da sam na početku karijere i da bi to možda bio preveliki zalogaj za mene. Trenerski posao nije lak, lijepo je kada pobijedite i nešto osvojite, ali i izazov kada tim igra loše", rekao je Solskjaer.

Dodao je da je od Fergusona naučio da u klub dovodi igrače s jakim karakterom, prenosi Tanjug.
 
"Igrajući za United uvjerio sam se da su najbolji igrači uvijek i najbolji ljudi. Primjer za to su Roy Keane, Ryan Giggs, Paul Scholes, Edwin van der Sar", zaključio je Solskjaer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.