Solskjaerov Molde odbranio titulu u Norveškoj

Kolo prije kraja

Solskjaerov Molde odbranio titulu u Norveškoj

E. Škorić

Kolo prije kraja Molde je odbranio naslov norveškog prvaka. Ole Gunnar Solskjaer ponovo je vodio svoje momke do trofeja.

Molde je u nedjeljus s 1:0 savlaao Honefoss i tako stiga na nedostižna četiri boda prednosti nad drugoplasiranim Stromsgodsetom.

 

"Dečki su bili fokusirani na pobjeđivanje u ovoj utakmici. Sada smo pokazali da je moguće osvojiti dvije godine zaredom titulu - bez pozivanja na Rosenborg", kazao je Solskjaer.

 

Rosenborg je osvojio 17 naslova od 1990. do 2010. godine, no ove godine na trećoj je poziciji sa 52 boda, ali još uvijek imaju šanse da budu drugi, a za to im je potrebna pobjeda nad Honefossom, ali i poraz Stromsgodseta protiv Stabaeka. 

 

"Sretan sam što imam dobre igrače, još uvijek vjerujemo u uspjehe", dodao je bivši igrač Uniteda, u čijem je dresu odigrao 366 utakmica i zabio je pobjednički gol u finalu Lige prvaka 1999. godine protiv Bayerna.

 

Ko zna, možda jednog dana naslijedi Sir Alexa Fergusona, a i sam je izjavio da mu je to veliki san.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.