Sorensen propušta Euro

Sorensen propušta Euro

Midhat Šljivak

Prvi golman reprezentacije Danske Thomas Sorensen propustiće predstojeće Evropsko prvenstvo zbog povrede leđa. 

Iskusni čuvar mreže je povrijedio leđa u subotnjoj prieteljskoj utakmici protiv reprezentaije Brazila, a povreda je kako tvrde iz danskog Saveza ozbiljnija nego se u prvi mah činilo. 

 

"Selektor Morten Olsen je odlučio da prvi golman naše reprezentacije Thomas Sorensen ne putuje na Euro zbog povrede leđa koju je pretrpio u subotu protiv Brazila", stoji u zvaničnom saopštenju Saveza.

 

I selektor Olsen je bio i više nego razočaran što njegov prvi izbor neće moći pomoći svojoj zemlji. 

 

"Ovo je veliki udarac za nas, ali sam ovakvu odluku morao donijeti. Thomas je pravi profesionalac i čovjek kakvog želite imati u svom timu, ono što je potrebno svakoj ekipi, no na našu žalost on neće moći nastupiti" rekao je Olsen.

 

Umjesto Sorensena na Euro će putovati golman Leicestera i sin slavnog Petera Schmeichela, Kasper.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije