Šoše: Ostaje da čestitamo prvaku na zasluženoj tituli, mi smo svoj cilj uspjeli ostvariti

Direktor Veleža za SportSport.ba

Šoše: Ostaje da čestitamo prvaku na zasluženoj tituli, mi smo svoj cilj uspjeli ostvariti

E. Čaušević

Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donijela je danas odluku da se prekida sezone u Premijer ligi BiH, a ovu odluku još mora potvrditi Izvršni odbor.

Odlučeno je da se sezona prekine, te da se za prvaka proglasi FK Sarajevo, dok u niži rang sele NK Čelik i FK Zvijezda 09. Ovu odluku treba još da potvrdi IO NSBiH, ali čini se da su tu stvari već jasne.

Nakon što je sjednica završena za SportSport.ba govorio je direktor FK Velež, Džemil Šoše, koji je poručio da mu je pao kamen sa srca jer je konačno donesena neka odluka, te klubovi više ne moraju strepiti da li će se igrati ili ne.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Šta da kažem, iskreno znate i sami kakvo je naše mišljenje bilo od početka. Ostaje samo da čestitamo prvaku na tituli i to je sasvim zasluženo jer je odigrano već toliko kola i Sarajevo je pokazalo da ima najbolji tim. Ne sumnjam da bi se tu nešto mijenjalo da se igralo. Što se tiče Evrope i opstanka to je diskutabilno. Došlo bi sigurno do nekih promjena", rekao je Šoše i dodao.

"Cilj nam je na početku sezone bio da izborimo neki čvrst opstanak i da se zadnja dva kola ne borimo za opstanak. Kasnije su apetiti rasli i sigurno da se razmišljalo o Evopi. Zadovoljan sam što smo ostali u povratničkoj sezoni, stabilizovali smo klub i riješili mnogo dugovanja. Naredne sezone nemamo nekog pritiska, ali ćemo sigurno praviti ekipu za Evropu ako se korona ne vrati kako kažu u septembru. To bi baš bilo pogubno, ali nadamo se najboljem".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fareus1921
Šoše,kad izdaješ knjigu viceva,javi odmah kupujem! :)
5 14
south
dzemile usta ti se ponjake ako je ovo zasluzena titula al posto ste vi njihovi guzni haveri nista cudno.
4 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi