Šou Mulalića pred kamerama: "Reci, reci, kome je pripalo drugo poluvrijeme..."

Trener Plavih sumirao derbi

Šou Mulalića pred kamerama: "Reci, reci, kome je pripalo drugo poluvrijeme..."

Edmir Škorić

Trener Željezničara Edis Mulalić analizirao je derbi sa Sarajevom koji je odigran na Koševu.

Duel Sarajeva i Željezničara završen je podjelom bodova (1:1), a trener gostiju smatra da je njegov tim u nastavku bio mnogo bolji. Na početku, nije se baš usaglasio sa novinarom koji je govorio o negledljivom drugom poluvremenu.

"Reci, reci, kome je pripalo drugo poluvrijeme? Kad igraš derbi, govorim prvo poluvrijeme, moraš imati više odgovornosti, biti mudriji, a mi ništa nismo radili od toga u prvom dijelu. Hvala Bogu imamo karakterne igrače, i napravili smo te izmjene. Nije bilo neke ljepote u nastavku, ali možemo biti zadovoljni. Nije realno da dobijemo utakmicu na račun prvog poluvremena. Pogodili smo s izmjenama, a da je drugo poluvrijeme duže trajalo možda bismo i pobijedili", rekao je Mulalić.

"Na ovim utakmicama se postaje igrač, a mi smo imali 5-6 igrača do 21 godine u ovoj utakmici. Ova utakmica se mora igrati puno hrabrije. Znam šta radim, koliko znam, momci su se borili, bacali na glavu i mi smo izvukli dobar rezultat. Ali sveukupno, nije loše", dodao je Mulalić.

Četiri boda u dva meča sa Sarajevom?

"Bitno je da nije bilo konfuzno. Kratka analiza, rezultat je realan, na osnovu njihovog prvog i našeg drugog poluvemena".

Mogao je postati prvi trener sa četiri pobjede u prva četiori derbija?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"I šta bi mi to značilo? Moraš ostati ponizan, posebno mi u kakvoj smo situaciji. Polahko, trebamo sve poznavat da bismo ušli u dugoročnu analizu. Rekordi me ne zanimaju, tu sam da pokušam izvući maksimum od ovih igrača".

Još je najavio da će njegova ekipa ići na pobjede u preostalim mečevima bez obzira što je rasterećen i nema neke posebne računice s obzirom na stanje na tabeli.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1632694594
Moj mulalicu,budi malo realan....reci uzeli na srecu bod i to je to....
12 9
Sa071
Papak iu udžbenika
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi