Southgate: Vidio sam i dobre i loše strane

Selektor Engleske

Southgate: Vidio sam i dobre i loše strane

Selektor reprezentacije Engleske Gareth Southgate poručio je nakon sinoćnje utakmice njegove reprezentacije protiv Francuske da je uočio i dobre i loše strane svog tima.

Podsjetimo, Englezi su taj meč izgubili rezultatom 3:2, a Southgate je iskoristio priliku i da pohvali reprezentaciju Francuske.

"Mislim da sam kroz ovih 90 minuta vidio nekoliko stvari u kojima smo dobri. Kada smo imali loptu u posjedu igrali smo dobro, stvarali šanse te smo postigli dva pogotka. Onda sam vidio i neke stvari u kojima moramo biti bolji. To su igra bez lopte i postavljanje kod situacija 2 na 2. Ipak, protiv Francuza je jako teško igrati jer su veoma dobro fizički spremni. To je definitivno nešto što imaju godinama unazad. Oni će vam uvijek napraviti probleme iz kontra napada ako niste dobro organizovani", rekao je Southgate.

Podsjetimo, Englezi su izgubili sinoćnju utakmicu iako su cijelo drugo poluvrijeme imali igrača više u polju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi