Spahi i Pjani po 90 minuta u pobjedama

Le Championnat, 7. kolo

Spahi i Pjani po 90 minuta u pobjedama

Edmir Škorić

U sedmom kolu francuskog Le Championnata Lyon Miralema Pjanića i Spahićev Montpellier zabilježili su domaće pobjede, dok Grenoble Mehmeda Baždarevića još uvijek nije osvoji bod.

Sigurno da je Emir Spahić, bosanskohercegovački reprezentativac, dosta uticao na igru Montpelliera, pa se ovaj novopečeni član lige nakon sedam kola nalazi na visokom trećem mjestu. Sa minimalnih ali dovoljnih 1:0 Montpellier je savladao Boulogne. Strijelac jedinog gola bio je Nenad Džodić deset minuta pred kraj susreta, dok je kapiten naše selekcije odigrao svih 90 minuta.

Lyon Miralema Pjanića nastavio je sa dobrim igrača, a na Gerlanu je večeras pao Toulouse. Ipak, nakon osam minuta domaći navijači nisu imali razloga za slavlje. Sissoko je postigao pogodak za goste. U drugom dijelu Tafer smanjuje, a Gomis u 71. minuti donosi i pobjedu Lavovima. Za trenutno prvoplasiranu momčad Francuske svih 90 minuta odigrao je Miralem Pjanić, naš najbolji mladi igrač.

Grenoble Mehmeda Baždarevića i nakon osam kola ne zna za povoljan rezultat. Sedmi poraz nanio im je Auxerre (2:0) i to golovima Pedrettija i Hengbarta. Lorient i Paris SG su remizirali. Mvuemba je domaće doveo u vodstvo samo pet minuta prije kraja prvog dijela, da bi u posljednjoj minuti prvog dijela napadač Hoarau poravnao za Parižane. Monaco je na svom terenu bio slabiji od St. Etiennea. Sanogo je goste doveo u vodstvo, što je bilo sve u prvom dijelu, da bi u 56. Puygrenier poravnao, a pobjegu i važna tri boda gostima donosi Bergessio u posljednjoj minuti susreta.

Neočekivano je Marseille večeras poražen kod Valenciennesa. No, poveli su prvi gosti golom Morientesa u 13. minuti, da bi Biševac u 21. minuti pogodio za 1:1. Minut kasnije Niang ponovo dovodi goste u vodstvo. A, onda preko Ducourtiouxa domaći dolaze do poravnanja, da bi Schmitz u 84. minuti na kraju postavio konačnih 3:2.

Svi rezultati 7. kola:

Auxerre - Grenoble 2:0
Lorient - PSG 1:1
Monaco - St. Etienne 1:2
Montpellier - Boulogne 1:0
Nancy - Sochaux 2:1
Valenciennes - Marseille 3:2
Lyon - Toulouse 2:1

Tabela:
1. Lyon 17
2. Bordeaux 16 (-1)
3. Montpellier 14
4. Marseille 14
5. Rennes 12 (-1)
6. PSG 12
7. Monaco 12
8. Lorient 12
9. Nancy 10
10. Valenciennes 10
11. Toulouse 8
12. Lens 8 (-1)
13. Auxerre 8
14. Boulogne 8
15. St. Etienne 7
16. Sochaux 6
17. Lille 5 (-1)
18. Le Mans 4 (-1)
19. Nice 4 (-1)
20. Grenoble 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.