Spahić: Da sam to uradio ne bih bio u Rusiji
Spahić u duelu sa Blatnjakom, napadačem Himkija

Kapiten demantuje špekulacije o namještanju

Spahić: Da sam to uradio ne bih bio u Rusiji

Kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, Emir Spahić protekla dva dana na „meti“ je medija u našoj zemlji i okruženju, koji su „iskopali“ informaciju da je u oktobru prošle godine optužen za namještanje utakmice.  

Naime, Spahić se „tereti“ da je u jesen 2008. godine bio umješan u „prodaju“ utakmice protiv Himkija, kada je njegov tim na domaćem terenu poražen rezultatom 0:2. Najglasniji u optužbama bio je Sergej Gurjenko, koji je naglasio takav igrač ne treba Lokomotivu.

„To su čiste gluposti i u tome nema trunka istine“, rekao je Spahić za SportSport.ba, dodavši:

„Nije istina da sam otjeran iz Lokomotiva. Još uvijek sam član kluba, a gdje je sada Gurjenko!? On je naš bivši saigrač i to najbolje govori o kakvom čovjeku se radi. Mene i još dvojicu stranaca optužio je da smo odigrali ispod našeg nivoa i da smo mu sumnjivi zbog toga, što je notorna laž. Da sam to uradio ne bi bio u Rusiji.“

Spahić je demantovao i to da je u lošim odnosima a Nikolajom Naumovim, predsjednikom Lokomotiva.

„Naprotiv, u odličnim smo odnosima. Prije nekoliko minuta sam razgovarao sa predsjednikom i ispričao mu za natpise u medijima. Objasnio sam mu da mi to jako smeta, jer sam kapiten reprezentacije i nimalo mi nije jednostavno zbog toga. On se samo nasmijao i naglasio da se ne osvrćem na to", rekao je Spahić, a njegove riječio potvrdio je i Naumov:

"Niko nema pravo „zabijati nos“ u te stvari. To su teške otužbe i da je to istina Spahić vjerovatno ne bi bio, ne samo u klubu nego i u Rusiji.“

Kapiten našeg nacionalnog tima potvrdio je da je u pregovorima sa ruskim prvoligašem iz Samare i da su veliki izgledai da će u narednih pola godine nositi dres Krylya Sovetov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.