Spahić dobio veliko pojačanje

Le Championat

Spahić dobio veliko pojačanje

Emir Spahić je dobio novog suigrača u Montpellieru. Riječ je o čileanskom reprezentativcu Marcu Estradi koji je stigao iz Universidad de Chilea i potpisao ugovor na tri godine.

27-godišnji Estrada je u Universidadu igrao na poziciji lijevog beka i štopera, dok ga selektor Marcelo Bielsa u reprezentaciji Čilea često koristi i na poziciji zadnjeg veznog. Riječ je o izuzetno iskusnom i polivalentnom igraču, koji je bio jedan od najcijenjenijih igrača veoma jake čileanske lige.

Prošlog ljeta je Estrada bio nadomak potpisa ugovora sa Espanyolom, ali je zapelo oko odštete. Prethodnih dana se uveliko govorilo o njegovom prelasku u redove Seville, ali se reprezentativac Čilea ipak odlučio za Montpellier. Estrada se trenutno nalazi sa reprezentacijom Čilea na pripremama za Svjetsko prvenstvo, a detalji transfera nisu poznati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.