Kapiten Zmajeva za SportSport.ba

Spahić: Falit će nam navijači, no nismo došli izgubiti

M. Skaka

Nekih pola sata vožnje kroz slamove Alžira i dočekaće vas potpun kontrast urušenom centru i lučkom dijelu grada. Hotel Sheraton u kojem je smještena reprezentacija BiH mediteranska je oaza namjenjena onima koji je sebi u ovoj zemlji mogu priuštiti.

Najbolji bh. fudbaleri sa aerodroma su u hotel stigli pod policijskom pratnjom (inače ta polusatna vožnja košta oko 1500 DZD ili 20-30 KM u zavisnosti od pregovaračkih vještina onoga ko se vozi, ali i kupuje alžirske Dinare). Hotel je izdvojen iz grada i opasan slojem zelenila koje čuvaju momci u maskirnim odijelima naoružani dugim cijevima.

Nakon rampe i protumehanizacjske barijere, ulaz u Sheraton je slobodan. Još samo obavezni prolaz kroz metal-detektore jednake onim aerodromskim i luksuzan evropski ugođaj na raspolaganju je svakom posjetiocu. U ovoj atmosferi, Zmajevi se opuštaju pred susret sa domaćom fudbalskom selekcijom, a uvijek raspoloženi Emir Spahić bio je sretan da sa nama podijeli svoja razmišljanja o predstojećoj utakmici, prvom dijelu kvalifikacija za SP, te svojoj Sevilli.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.