Spahić ispao u produžetku
Emir Spahić

Francuski Kup

Spahić ispao u produžetku


Montpellier, za koji nastupa kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić, poražen je u Kupu Francuske od Lensa sa 3:4 i to nakon produžetaka.

Našeg kapitena, međutim, nije bilo u sastavu za ovu utakmicu.

Već u četvrtoj minuti susreta Maoulida je utišao domaće navijače, te doveo goste iz Lensa u prednost. Ipak, domaći nisu dugo proveli u zaostatku. Najbolji igrač susreta Lacombe osam minuta kasnije je uspio poravnati rezultat svojim prvim golom na ovoj utakmici.

Pred sami kraj prvog dijela isti je igrač povisio na 2:1 za Montpellier, a pri tom se rezultatu i otišlo na odmor. U nastavku na stadionu Montpelliera viđena je prava drama.

Prvo je u 71. minuti na 3:1 za domaće povisio Fana i tada se činilo kako je Montpellier obezbijedio plasman u osminu finala najmasovnijeg klupskog takmičenja u Francuskoj. Međutim, s tim se nisu složili fudbaleri Lensa.

Sartre je samo četiri minute nakon trećeg gola domaćih smanjio na 2:3, a Boukari je dvije minute prije isteka regularnih 90 ponovo vratio sve na nulu, udarcem sa bijele tačke, pa je utakmica otišla u produžetke.

U produžetku, Sartre je pogodio u 101. minuti za pobjedu i prolaz Lensa.

Nancy je sa laganih 2:0 iz daljnjeg takmičenja izbacio Monaco, dok je PSG slavio sa minimalnih 1:0 kod Boulognea.

Rezultati


Metz - Valenciennes        2:0
Le Mans - Nimes            3:0
Boulogne - Paris S.G.        0:1
Montpellier    - Lens        3:4
Nancy - Monaco            2:0
Rennes - Sochaux        2:1
Saint-Etienne - Nice        4:1
Sedan - Auxerre            2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.