Spahić mijenja Ricarda Costu
Da li će se Spahić pridružiti Džeki i Misimoviću?

Kapiten bh. tima (ne)seli u Wolfsburg

Spahić mijenja Ricarda Costu

Bosanskohercegovačka fudbalska kolonija u njemačkoj Bundesligi od ove zime mogla bi biti brojnija za još jednog igrača. Uz Vedada Ibiševića, Sejada Salihovića (Hoffenheim), Zlatana Bajramovića (Eintracht Frankfurt), Saida Husejinovića (Werder Bremen), Edinu Džeki i Zvjezdanu Misimoviću u Wolfsburgu mogao bi se pridružiti i Emir Spahić.

Kapiten našeg nacionalnog tima nedavno je u razgovoru za SportSport.ba najavio kako postoji mogućnost da karijeru nastavi u Wolfsburgu, a o tome polemišu i mediji u Njemačkoj.

Prema pisanju jednog njemačkog portala kapiten našeg nacionalnog tima koji je posljednjih godina nastupao u ruskom Lokomotivu iz Moskve, u dresu bundesligaša iz vučijeg grada mogao bi zamijeniti Portugalca Ricarda Costu!

Naime, Costa bi se mogao vratiti u Portugal, obzirom da se za njegove usluge interesuje Sporting Braga. Isti izvor piše da Wolfsburg već ima spremnu zamjenu za portugalskog reprezentativac i da je to naš Spahić.

Da je Costa vrlo blizu povratka u Portugal (u Wolfsburg došao 2007. godine iz Porta) potvrđuje i činjenica da se ovaj defanzivac nije pojavio na početku priprema Wolfsburga, a da za to nije imao opravdanje. Takođe, Costa u posljednje vrijeme nije u dobrim odnosima sa trenerom Felixom Magathom, pa je u prvom dijelu sezone više vremena provodio na klupi nego na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije