Spahić na Pizjuanu dočekuje Ronalda i Real

Primera

Spahić na Pizjuanu dočekuje Ronalda i Real

Ovog vikenda se, nakon reprezentativnih pauza, nastavlja takmičenje u španskoj Primera fudbalskoj ligi kada su na programu susreti četvrtog kola.

Derbi ovog kola kola igraće se u Andaluziji. Na Ramon Sanchez Pizjuanu u Sevilli gostuje aktuelni prvak Španije Real Madrid.

U ovom susretu u momčadi madridskog Reala mogao bi debitovati Michael Essien, koji je ljetos stigao na pozajmnicu iz redova prvaka Evrope Chelsea, a priliku od prve minute trener Jose Mourinho daće Nijemcu Mesutu Ozilu, pa će tako Luka Modrić ovaj susret početi sa klupe.

S druge strane, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić spreman je za ovaj susret i priliku će dobiti od prve minute, a Sevilla će nastojati da i nakon ovog susreta ostane neporažena u ovoj sezoni (jedna pobjeda, dva remija, bez poraza).

Viceprvak Barcelona na oko bi trebala imati lakši zadatak, jer Lionel Messi i društvo gostuju kod Getafea. Međutim, upravo je taj Getafe u drugom kolu Primere skinuo skalp Realu, pa će definitivno biti zanimljivo vidjeti da li su u stanju isto napraviti u drugom španskom velikanu.

Naprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone, Rayo Vallecano, igraće mali gradski derbi sa Atletico Madridom na Vicente Calderonu. Rayo, čiji je dres nekada nosio Elvir Bolić, trenutno se nalazi na četvrtom mjestu u Primeri i za sada su bez poraza.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.