Spahić ne igra na „Bilinom polju“?!
Spahić zbog povrede igra u Genku morao naputiti u 60. minutu

Hendikep pred drugi meč sa Belgijancima

Spahić ne igra na „Bilinom polju“?!

Emir Spahić, kapiten naše fudbalske A reprezentacije, najvjerovatnije, neće igrati protiv Belgije u srijedu na stadionu „Bilino polje“.

On se povrijedio nakon jednog od brojnih grupih duela „crvenih đavola“, zbog čega je selektor Mirsolav Ćiro Blažević bio primoran zamijeniti ga Adnanom Mravcem u 60. minutu utakmice koju smo dobili sa 4:2 na „Cristal areni“ u Genku.

„U ovom trenutku mogu reći da se osjećam loše i da ću teško moći igrati u srijedu u Zenici. Neizmjerno mi je žao zbog toga. Ukoliko bude postajala ikakva mogućnost da igram pod injekcijama igraću na „Bilinom polju“, ali ovaj put ne vjerujem da ću moći i pored ogromne želje“, istakao je Spahić večeras u Genku za SportSport.ba, te naglasio:

„Ovo je jedan od najsretnijih dana u mom životu. Odigrali smo odličnu utakmicu i rasturili ih. Ovom prilikom preklinjem naše navijače da više ne pale baklje na stadionima, jer malo je falilo da sudija Valentin Ivanov prekine utakmicu u Genku. Molio sam ga da to na uradi, bilo je na granici prekida. To nikome ništa neće pomoći, samo nam može škoditi. Na civiliziran način treba se boriti i za promijene koje su neophodne u našem fudbalu“.

Prema posljednjim informacijama koje stižu iz sjedišta UEFA, Disciplinska komisija, najvjerovatnije, po hitno postupku očitovaće se već danas (nedjelja, 29. marta) o bakljadi na „Cristal areni“. Za nadati se da nas neće sankcionisati sa igranjem utakmice u srijedu u Zenici bez prisustva publika?!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.