"Spahić ne može samo tako otići"

Predsjednik Montpelliera Louis Nicollin

"Spahić ne može samo tako otići"

Edmir Škorić

I dok se iz dana u dan sve više, putem medija, nagovještava odlazak Emira Spahića iz Montpelliera, predsjednik francuskog kluba Louis Nicollin ističe kako kapiten bh. nacionalnog tima neće tek tako otići.

Emir Spahić je proteklu sezonu u Le Championnatu imao dosta problema zbog svog ponašanja na terenu, pa je često bivao suspendovan. Posljednji put morao je pauzirati čak sedam utakmica, i to zbog udaranja laktom u glavu Lensovog nogometaša Issama Jemaaua.

“Spahić? Još uvijek nije otišao. I da, neće nas napuštati ukoliko na kraju ne pronađemo adekvatnu zamjenu za njega, to je sasvim sigurno. On je sam, na svoju ruku, pregovarao o odlasku iz kluba, no ne može tako. Neće nam on zapovijedati. Stajao nas je bodova tokom sezone, i ako smo završili na 14. poziciji, onda je to dijelom njegova krivica“, kazao je Montpellierov predsjednik Louis Nicollin, dodavši:

“U svakom slučaju, on zna da nam nešto duguje. Nije loš dečko, ali neće tek tako na taj način otići“.

Spahić je, podsjetimo, sam najavljivao odlazak iz Francuske ovog ljeta, a najviše se spominjao mogući transfer u jedan od engleskih klubova, iako ga je u posljednje vrijeme pratio i Galatasaray. Prema pojedinim izvještajima iz Francuske, Montpellier ga neće pustiti ispod šest miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.