Spahić odličan, Sevilla slavila

Primera: Sociedad poražen na Sanchez Pizjuanu

Spahić odličan, Sevilla slavila

U posljednjem večerašnjem susretu 3. kola španske Primera lige Sevilla je sa minimalnih 1:0 savladala Real Sociedad.

Andalužani su na svom Sanchez Pizjuanu dočekali ekipu iz San Sebastiana, koja je stigla u Sevillu osokoljena remijem u prošlom kolu sa aktuelnim prvakom Barcelonom.

Sociedad se na Sanchez Pizjuanu predstavio u vrlo dobrom svijetlu, ali to nije bilo dovoljno da izbjegnu poraz.

Jedini gol na susretu bio je djelo Fredericka Kanutea iz 53. minute, kada je sjajno pogodio bliži ugao golmana baskijske ekipe.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić započeo je susret od prve minute i svoj je posao odradio odlično, bez ijedne greške. Spahić je u 88. minuti zaradio žuti karton zbog visoko podignute noge, ali se stiče utisak da je on prestrogo dodijeljen.

Zanimljivo, četiri večerašnje utakmice u Primeri završene su identičnim rezultatom - 1:0, dok je samo Barcelona ostvarila pobjedu većim rezultatom.
SEV1-0RSO by simaotvgolo12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.