Spahić ostaje u Lokomotivu
Za Spahića je reprezentativni dres svetinja

Kapiten bh. tima ne napušta Rusiju

Spahić ostaje u Lokomotivu

Emir Spahić, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine i u narednih pola godine nosiće dres moskovskog Lokomotiva. Sve priče o eventuelnom odlasku iz Rusije „pale su u vodu“ nakon što je postalo jasno da naš internacionalac do ponedjeljka u ponoć nije uspio pronaći novi klub.

Naime, sve do tada postojala je mogućnost da Spahić pređe u Bundesligu, obzirom da je njegovo ime bilo uvršteno na zvaničnu listu igrača koji su ove zime trebali stići u Njemačku.

„Sada je sve gotova priča i nema razloga da o tome polemišem. Definitivno ostajem u Moskvi do ljeta. Iz kluba nisu bili raspoloženi da me prodaju, a to su najbolje pokazali u primijeru sa Pahathinaikosom. Kada sam sve dogovorio sa grčkim prvakom, promijenili su visinu obeštećenja, povisili cijenu mojih papira za gotovo četiri puta i Grci su odustali. Slično je bilo i sa ostalim kombinacijama koje sam imao“, kaže Spahić.    

Spahić je svjestan da se našao u nezavidnoj situaciji, obzirom da tokom priprema nije bio sa ekipom, nego je radio individualno.

„Izdržaću nekako još pola godine, a onda idem sa čistim papirima. Iskreno, najviše mi je žao zbog reprezentacije. Nije sporno da mogu igrati i bez klupskih utakmica, ukoliko u Lokomtivu odluče da me stave na „led“, jer reprezentativni grb za mene je svetinja i ako treba na teren ću istrčati i sa jednom nogom, ali mi je krivo zbog ostalih reprezentativnih kolega što neću biti u takmičarskoj formi“, ističe Spahić, koji će se u nedjeloju pojaviti na okupljanju našeg nacionalnog tima u Zagrebu:

„Dolazim na utakmicu protiv Rijeke. Zdrav sam i nema nikakvih prepreka da se ne odazovem selektoru Blaževiću.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.