Spahić ponovo zabio

Le Championat

Spahić ponovo zabio

Spahić je konačno našao klub po svojoj mjeri. Poput najboljeg strijelca trese mreže širom Francuske. Nažalost, njegov tim večeras nije uspio slaviti, ali je naš kapiten odigrao još jednu odličnu partiju.

Emir Spahić je nastavio s odličnim igrama u dresu Montpelliera. Spahićev tim je donio bod sa gostovanja kod Lorienta, a mogao je sva tri jer je imao prednost od 2:0. Costa je doveo goste u vodstvo u 59. minuti, a Spahić je u 67 povisio na 2:0. Ipak, do kraja utakmice su igrači Lorienta golovima Goimera u 69 i Koscielnya u sudijskom vremenu došli do boda. 

Bordeaux je prvo poluvrijeme odigrao vrlo dobro. Na odmor su otišli sa prednošću od 2:0. Golove za tim Laurenta Blanca postigli su Marouane Chamakh u 31, i Wendel u 42. minuti. Charlie Davis u 59. minuti vraća nadu domaćem timu, ali Chamakh svojim drugim golom ponovo donosi prvacima prednost od dva gola razlike. Davis je svojim drugim golom u posljednjoj minuti samo smanjio na konačnih 2:3.  

Lyon je do vodstva došao preko Gomisa u 37. minuti utakmice, i tim se rezultatom otišlo na odmor. Do kraja je Lyon propustio nekoliko izglednih prilika za povećanje vodstva, ali nije uspio savladati gostujućeg golmana. Vrijedi spomenuti da je Miralem Pjanić u igru ušao u 69. minutu.

Nancy je pregazio loši Monaco sa 4:0  Nancy je odlično otvorio utakmicu i već na startu stvorio nekoliko izglednih prilika, ali su napadači Nancya bili neprecizni sve do 31. minute kada Dia dovodi domaći tim u vodstvo. U 41. minuti utakmice Luiz koristi penal i donosi novo vodstvo Nancyu. U drugom poluvremenu je Efoulou sa dva pogotka u 49 i 80. minuti dokrajčio Monaco.  

Lens je na prepunom stadionu dočekao Auxere. Domaći navijači su došli da pomognu svojim ljubimcima u prvoj utakmici na svom terenu u povratničkoj sezoni u prvu ligu. Već u 14. minuti stadion je eksplodirao kada je Monnet-Paquet donio vodstvo Lensu. Konačnih 2:0 za Lens postavio je Boukari u 59. minuti, i tako donio prvu pobjedu Lensu u novoj sezoni.  

PSG je dočekao Le Mansa na svom Parku Prinčeva, a Norvežanin Erik Helstad je u 21. minuti šokirao domaće navijače dovevši goste u vodstvo. Ipak, domaći tim preko turskog pojačanja Mevluta Erdinga u 34. minuti dolazi do poravnanja. U nastavku meča PSG je zaigrao mnogo bolje i sa dva pogotka došao do pobjede. Prvo je Thomas u 60. minuti donio prednost od 2:1, da bi Ludovick Giuly u 83. minuti postavio konačnih 3:1.  

Rezultati:

Sochaux – Bordeaux 2:3
Lyon – Valenncienes 1:0
Nancy – Monaco 4:0
Lens – Auxere 2:0
PSG – Le Mans 3:1
Lorient – Montpellier 2:2

Tabela: Nancy i Bordeaux 6, PSG i Lorient 4....Valenncienes, Auxere i Boulogne 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.