Spahić potpisao za Montpellier
Emir Spahić zadužio je dres sa brojem 5

Kapiten našeg nacionalnog tima u Francuskoj

Spahić potpisao za Montpellier

Emir Spahić, kapiten fudbalske A reprezentacije BiH od danas je i zvanično fudbaler francuskog prvoligaša Montpelliera. Ovu informaciju potvrdio je za SportSport.ba naš reprezentativac koji je danas u popodnevnim satima potpisao ugovor sa novim klubom. 

Stameni stoper našeg nacionalnog tima, kao što je i najavio nedavno u razgovoru za naš portal, parafirao je jednogodišnju saradnju, ali sa mogućnošću produženja ugovora na još dvije godine.

„Potpisao sam jednogodišnji ugovor, ali nije isključeno da narednog ljeta, ukoliko budem zadovoljan produžim saradnju na još dvije godine. Prezadovoljan sam uslovima i već sam krenuo prema planini gdje se priprema moja nova ekipa kkako bi se priključio novim saigračima“, izjavio je Spahić za SportSport.ba. 

Spahić je naglasio da je sve do potpisa novog ugovora imao i drugih opcija, ali da više nije želio čekati.

„Jednostavno, nisam želio više da se zamaram razno raznim ponudama, prije svega zbog reprezentacije. Od četvrtog mjeseca ne treniram sa ekipom i bilo je krajnje vrijeme da riješim svoj status. Sada ću u miru moći sačekati reprezentativno okupljanje, odnosno odlučujuće duele kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Armenije i Turske“, kaže Spahić, koji je u Montpellieru zadužio dres sa brojem pet:

„U reprezentaciji je moja četvorka, a u klubu petica. Nije bilo problema oko toga. Odmah nakon potpisa ugovora, zvao me Nenad Džodić srbijanski internacionalac koji već dugi niz godina nosi dres Montpelliera. Čestitato mi je i poželio mi dobrodošlicu. Upravo se vozim prema planini gdje se priprema moja nova ekipa i večeras ću imati priliku da se bolje upoznam sa novim saigračima.“

Spahić će biti prvi bh. igrač koji će obući dres Montpelliera, a podsjetimo za ovaj klub ranije je igrao hrvatski internacionalac Aljoša Asanović.

Montpellier je u prošloj sezoni izborio nastup u francuskoj eliti, a novu sezonu otvoriće utakmicom protiv PSG na domaćem terenu koja je na rasporedu 8. avgusta sa početkom u 21 sat.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.