Spahić: Svi smo uz Ibiševića
Kapiten je uputio riječi podrške našem povrijeđenom napadaču

Kapiten bh. tima trenira u Rusiji

Spahić: Svi smo uz Ibiševića

Kapiten fudbalske A reprezentacije BiH, Emir Spahić, nije otputovao sa Lokomotivom na pripreme u Tursku, a do konačnog riješavanja statusa treniraće u Moskvi.

Spahić je protekle sedmice bio blizu potpisivanja ugovora sa grčkim Panathinaikosom, ali su, kao što smo pisali nastale komplikacije oko obeštećenja, obzirom da ruski prvoligaš za papire našeg internacionalca traži mnogo više novca od onoga što je prvobitno planirano.

„Prvobitno su mi u Lokomotivu obećali da će me pustiti za 1,5 miliona eura. Međutim, sada su prohtjevi porasli i traže skoro tri puta više za moje papire. Upravo je oko toga zapelo i još uvijek čekam da klubovi približe stavove, odnosno da pronađu zajedničko riješenje“, kaže Spahić, dodavši:

„Nisam želio putovati sa ekipom na pripreme u Tursku i ostao sam u Moskvi. Radim sa pomoćnim trenerom, tako da ništa ne gubim i spreman ću dočekati proljetni dio sezone. Jasno sam im rekao da ne želim ostati u Lokomotivu i ako ne odem u Grčku tražiću da idem negdje na posudbu. U klubu je izuzetno loša finansijska situacija, a osim mene na pripreme nisu otuputovala još dvojica igrača koji su bili standardni u prošloj sezoni.“

Nezaobilazna tema u razgovoru sa Spahićem bio je Vedad Ibišević. Kapiten našeg nacionalnog tima izrazio je žaljenje što će prvi topnik Bundeslige zbog povrede prednjih križnih ligamenata desnog koljena sa terena odsustvovati oko pola godine.

„Strašno me pogodila vijest o Ibiševićevoj povredi. Ja najbolje znam kakav je osjećaj kada te povreda odvoji od onoga što voliš. Žao mi je Vedada, ali poručujem mu da bude jak i da se ne predaje, jer smo svi uz njega. Najbitnije je da psihički izdrži i da vjeruje u sebe, odnosno da vjeruje kako će se što prije vratiti na teren. Svi ga željno očekujemo i nadam se da će biti sa nama u finišu kvalifikacija, u odlučujućim mečevima sa Turskom i Španijom“, istakao je Spahić.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.