Spahić tvrdi da nije bilo prodaje
Spahić je dao podršku selektoru Blaževiću

Javio se i kapiten nacionalnog tima BiH

Spahić tvrdi da nije bilo prodaje

Odmah nakon što je objavljena vijest o tome da je Blaž Slišković prozvao selektora Miroslava Ćiru Blaževića za prodaju mjesta u reprezentaciji, te pojedine igrače kako su prije tri godine prodali utakmice protiv Mađarske i Grčke, oglasio se i Emir Spahić, aktuelni kapiten našeg nacionalnog tima.

Spahić je razgovarao i sa Blaževićem, selektoru je dao podršku, te naglasio kako se osjetio indirektno prozvanim, obzirom da je i tada nosio dres sa državnim grbom BiH.

„Čista srca i mirne duše mogu reći istinu, a istina je da nikada nisam sumnjao u reprezentativne kolege. Ne samo u ovoj utakmici, koju je pomenuo Baka, nego i u bilo kojoj drugoj“, decidan je Spahić, dodavši:

„Iznenadio me Sliškovićev istup u medijima. Iako Baku doživljavam kao jednog od dražih trenera u karijeri, ne znam šta mu je trebalo da pravi ovakvu stvar. Bio je miljenik svih nas igrača, ali i navijača, a sada će se sve promijeniti... Zaista ne mogu da vjerujem.“

Spahić je naglasio kako će pokušati stupiti u kontakt sa Sliškovićem kako bi utvrdio uzrok njegovog istupa u medijima.  

„Žao mi je što se ovo događa u trenutku kada nam sve ide dobro, kada je cijela država na nogama, uz nas. Bakine izjave nisu dobre za naš fudbal u globalu, ali to nas ne smije pokolebati. Moramo ostati ustrajani u našoj namjeri da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo i ništa nam ne treba biti prepreka na tom putu. Bezbroj puta do sada smo pokazali da smo psihički stabilni i da nas problemi sa strane ne mogu pokolebati. Vjerujem da će tako biti i sada“, tvrdi Spahić, naglasivši da je suvišan bilo kakav drugi komentar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.