Spahić: U odbranu vratiti Nadarevića!
Emir Spahić: Bolan je svaki poraz...

Kapiten ljut na Savez, sebe, saigrače, Riječane

Spahić: U odbranu vratiti Nadarevića!

Emir Spahić, kapiten našeg nacionalnog tima večeras je bio ljut «kao puška» poslije poraza u kontrolnom susretu od Rijeke (2:3), a bez dlake na jeziku za SportSport.ba, istakao je:

«Ovi iz Saveza konačno bi trebali gledati interes reprezentacije, a ne, kao do sada, svoje lične. Ljut sam, ogorčen jer nisu mogli naći protivnika, neku od reprezentacija, a razočaran sam i kompletnom organizacijom utakmice u Rijeci», istakao je Spahić, i dodao:

Riječani igrali pregrubo

«Ljut sam i na sebe, i na svoje saigrače jer smo dozvolili da izgubimo od Rijeke. Nogometaši Rijeke večeras su igrali pregrubo. Drago mi je da se niko od naših reprezentativaca, uoči susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa Belgijom, zbog njihove takve igre nije povrijedio.»
Istinski kapiten, igrač koji uvijek igra sa srcem za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nije govorio o suđenju Ivana Bebeka kojeg je selektor Miroslav Ćiro Blažević optužio za nekorektnost, a o «sramotnom» porazu na «Kantridi», još je kazao za naš online magazin:
«Bolan je svaki poraz, a pogotovo u dresu reprezentacije. Odbrana nam je škripala i večeras. Treba nam Safet Nadarević. Puno bi nam značio u narednim važnim utakmicama sa Belgijom. Nadam se da će se mnoge stvari popraviti do utakmice u Genku.»

Poraz neće pokvariti atmosferu među igračima

Ipak, Spahić iako vidno razočaran kao i svi naši igrači, kaže da je za vrijeme okupljanja u Hrvatskoj, te utakmice sa Rijekom bilo i pozitivnih stvari. Da, pozitivnih?!
«Pozitivno je jedino jaka spona između igrača i selektora Blaževića. Pretpostavljam da će sada mnogi osuti «drvlje i kamenje» i po njemu i po nama, ali mislim da za to nema potrebe. On je htio da igramo utakmicu po svaku cijenu, oproba određene taktičke varijante, nove igrače. Apsolutno ga shvatam. Mogao je sjediti kući, uživati, primati platu i ništa ne raditi, a živjeti na krilima naše posljednje pobjede nad Slovenijom u Mariboru. I mi igrači htjeli smo biti skupa pred utakmicu sa Belgijom, to dovoljno govori o našem zajedništvu. Ovaj poraz sigurno neće poremetiti dobru atmosferu među nama igračima pred utakmice sa Belgijom», naglasio je Spahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.