Spahić u timu kola

Sjana partija Spahića oduševila Francusku

Spahić u timu kola

Adnan Beganović

Prvo kolo francuskog fudbalskog prvenstva je iza nas. U prošloj sezoni sa nestrpljenjem smo čekali ponedeljak i izvještaje o najboljem timu Bundeslige u kojem su redovno svoje mjesto pronalazili i naši internacionalci.

Međutim, ako se po jutru dan poznaje, onda ćemo sa nestrpljenjem svake sedmice čekati i izbor najboljeg tima kola u francuskom Le Championnatu. Naime, nekoliko mjeseci je bio bez kluba. Mnogi skeptici pričali su čak i o kraju njegove karijere, ali onda se iznenada javio Montpellier i kapiten našeg nacionalnog tima, Emir Spahić, potpisao je ugovor sa ovim francuskim prvoligašem.

U Montpellieru je dočekan kao velika zvijezda, a da će biti jedan od nosioca igre novog francuskog prvoligaša dokazao je već u prvom kolu u susretu svog kluba i PSG-a.

U odbrani je bio fenomenalan, a svoju perfektnu igru okrunio je pogotkom u sudijskoj nadoknadi vremena i tako Montpellieru donio prvi bod u društvu najboljih francuskih klubova. Novinari poznatog francuskog fudbalskog internet portala „Maxifoot.fr“ oduševljeni igrom Spahića, uvrstili su našeg kapitena u najbolju momčad 1. kola Le Championnata.

Pored Spahića, u najboljem timu kola nalaze se Audard (Lorient) na golu, Kabore (Marseille), Sakho (PSG) i Lemaitre (Nancy) u odbrani, Diarra (Bordeaux), Nogueira (Sochaux), Gourcuff (Bordeaux) i Marveaux (Rennes) u veznom redu te Lisandro (Lyon) i Remy (Nice) u napadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.