Spahić u timu kola

Prema izboru Goal.coma

Spahić u timu kola

Adnan Beganović

U okviru 22. kola francuskog fudbalskog prvenstva Montpellier našeg Emira Spahića pobijedio je Marseille, a kapiten našeg nacionalnog tima bio je najbolji igrač najvećeg iznenađenja La Championnata.

Dobra igra našeg kapitena u duelu sa Marseilleom nije ostala nezapažena, pa ga je Goal.com uvrstio u idealnu momčad 22. kola.

"Bez partnera iz zadnje linije, Nanada Džodića, bh. internacionalac Emir Spahić odigrao je impresivnu partiju protiv OM. Perfektno je vladao je prostorom ispred svog gola iz srca odbrambene linije, pomažući da se zatvore Mamodou Nian i Bakari Kone koji nisu mogli ništa učiniti u ovom susretu prvenstveno zahvaljujući izvanrednoj predstavi bivšeg igrača moskovske Lokomotive", stoji u opisu Spahićeve igre.

Idealnu momčad u formaciji 4-4-2 u izboru portala Goal.com čine: Teddy Richert (Sochaux), Mapou Yanga-M'Biwa (Montpellier), Emir Spahic (Montpellier), Jean-Pascal Mignot (Auxerre), Benoit Tremoulinas (Girondins de Bordeaux), Gervinho (Lille), Rio Mavuba (Lille), Nene (Monaco), Sylvain Marveaux (Stade Rennais), Karim Ait Fana (Montpellier), Bafetimbi Gomis (Olympique Lyonnais).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.