Spahić vraćen u prvi tim Lokomotiva
Spahića interesuju samo mečevi protiv Belgije

Kapiten bh. reprezentacije razmišlja samo o Belgiji

Spahić vraćen u prvi tim Lokomotiva

Emir Spahić, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, vraćen je u srijedu u prvi tim moskovskog Lokomotiva i to samo četiri dana prije početka ruskog šampionata.

Ovu informaciju potvrdio je naš internacionalac u razgovoru za Nezavisne novine.

„Sa drugim timom sam danas odigrao utakmicu protiv jednog ovdašnjeg niželigašem i odmah nakon utakmice rekli su mi da je trener Rašid Rahimov rekao da se ponovo priključim prvom timu“, istakao je Spahić, dodavši:

„Ni meni nije jasno zbog čega forsiraju moj povratak, jer sam im već rekao da ne želim igrati.“

Lokomotiv će u prvom kolu na domaćem terenu ugostiti Khimki, ekipu u kojoj nastupaju dvojica naših internacionalaca Vule Trivunović i Dragan Blatnjak. Spahić se nakon zadnjeg duela s Khimkijem našao na udaru pojedinih ruskih medija koji su ga optužili da je "prodao" utakmicu. Međutim, kasnije je predsjednik kluba Nikolaj Naumov demantovao ove dezinformacije.

„Rekao sam im da ne želim igrati u nedjelju, ali ni u narednom kolu. U ovom trenutku me interesuje samo reprezentacija. Želim maksimalno spreman dočekati utakmice sa Belgijom. Fizički sam potpuno spreman, osjećam se odlično i nema razloga da sad nešto iskomplikujem. Ovo će mi biti prvi put nakon godinu dana da se na reprezentativnom okupljanju pojavim zdrav“, ističe Spahić.

Kapiten našeg nacionalnog tima naglasio je da ima u planu odigrati još četiri prijateljske utakmice, kako bi zadržao željenu takmičarasku formu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.