Spahić želi igrati, doktor skeptik
Emir Spahić je još jednom pokazao veliku dozu patriotizma

BiH nakon Genka i uoči Zenice

Spahić želi igrati, doktor skeptik

Da je Emir Spahić svojevrsni fenomen, još jednom je potvrdio i dva dana uoči revanš susreta sa Belgijancima koji će biti odigran na zeničkom Bilinom polju.
Nakon što je u subotu naveče zadobio povredu obje potkoljenične kosti, te skočnog zgloba lijeve noge, zbog čega je u kolicima dovezen u hotel NH, kapiten našeg nacionalnog tim osjeća se bolje i mogao bi biti u kombinacijama za početni sastav u susretu 6. kola kvalifikacija za „Mundijal 2010“.

Prema informacijama koje nam je prenio selektor Miroslav Ćiro Blažević, Spahić je izrazio želju da istrči na travnjak Bilinog polja.

„On želi igrati po svaku cijenu, čime još jednom potvrđuje o kakvom igraču i čovjeku se radi. Nedavno je nastupio pod injekcijama, zbog čega je rizikovao svoj status u klubu, a sad opet pokazuje veliku dozu patriotizma. Ipak, mali problem je što je doktor kategoričan i smatra da nema šanse da Spahić bude spreman. Vidjećemo, još ima vremena“, kaže Blažević, naglasivši da ukoliko kapiten ne bude spreman, u zadnju liniju će biti prekomandovan Sanel Jahić.

Usijani telefoni
Telefoni selektora Miroslava Ćire Blaževića usijeni su od poziva koji pristižu iz cijele BiH, ali i Evrope. Ćiro najviše vremena troši na novinare, koji su uvijek bili u priviligovanom položaju. Ne sjećamo se da je tokom našeg razgovora odbio i jedan poziv...
„Nisam ni znao koliko imamo radio stanica dok se nisam vratio iz Belgije. Zovu me sa svih strana, iz Mostara, Livna, Travnika, Banjaluke, Tuzle, Zenice... Ali, ne smeta mi to. Naprotiv, drago mi je da se nacija probudila i da svi žive za uspjeh koji smo ostvarili u Genku“, kaže Ćiro.
Osim Spahića, još uvijek su neizvjesni i nastupi Zlatana Muslimovića i Elvira Rahimića.

„Muslimović ima problem sa povredom i bojim se da na njegove usluge neću moći računati u Zenici. Zbog toga je morao izaći u Genku, tako da će nam i to biti stanoviti problem. Ipak, nadam se da će se desiti čudo kada je u pitanju njegov nastup. Što se tiče Rahimića, situacija je mnogo povoljnija. Počeo je normalno trenirati, kaže da ne osjeća bolove i da može normalno raditi. Odluku o tome hoće li igrati, donijeće on sam, jer jedino on zna može li ili ne odgovoriti zahtjevima koji će biti postavljeni pred njega“, raportirao je Blažević.

Selektor je svjestan da je u ovom trenutku najbitnije psihološki ekipu pripremiti za veliki zenički dvoboj.

„Moram vam reći da je na snazi opšta mobilizacija. Ne smijemo odstupiti od prvobitnog plana i programa i dozvoliti si luksuz da opuštanjem kompromitiramo sve ono dobro što smo napravili u Genku. Svjesni smo da će Crveni đavoli gristi i tražiti i najmanju rupu u našoj odbrani kako bi nam se revanširali za subotnji poraz. Igraće rasterećno, jer su sada kao ranjeni lavovi. Samo strpljivom igrom koja će iziskivati maksimalnu koncetraciju možemo se nadati povoljnom rezultatu i pobjedi, sa kojom bi se učvrstili na drugoj poziciji. Ali, još jednom naglašavam da nema opuštanja. Čak razmišljam da potjeram nekog igrača iz hotela, kako bi ostali shvatili ozbiljnost predstojećeg meča“, upozorio je Blažević.

Bh. reprezentativci večeras od 17.30 sati treniraće na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase – Koševo, a dolazak na trening najavio je i Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, koji lično želi uputiti čestitke za veliku pobjedu i poželiti Ćirinim „lavovima“ mnogo sreće u predstojećem meču na Bilinom polju.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.