Spahićev Montpellier u finalu Liga kupa

Francuska

Spahićev Montpellier u finalu Liga kupa

Edmir Škorić

Montpellier je u polufinalu francuskog Liga kupa tek na produžetke savladao PSG i plasirao se u finale tog natjecanja.

Regularnih 90 minuta proteklo je bez pogodaka, ali su domaći u nastavku uspjeli zabiti. Dosta im je posao olakšao i PSG-ov igrač Chantome koji je isključen dvije minute prije kraja.

Tako su Parižani sa igračem manje u dodatnih pola sata poraženi. Junak Montpelliera bio je 24-godišnji Oliver Giroud koji je pogodio u 117. minuti.

Drugi polufinali par igraju Auxerre i Marseille sutra, kada ćemo saznati i drugog finalistu. Inače, dodajmo i to kako je kapiten naše reprezentacije Emir Spahić i  večeras odmarao, budući da još uvijek odrađuje kaznu od pet utakmica suspenzije.

Francuski Liga kup, polufinale:

Montpellier - PSG 1:0, 0:0 (Giroud 117)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti