Spahiću 90 minuta u pobjedi Seville

Peto kolo španske Primere

Spahiću 90 minuta u pobjedi Seville

Ekipa Derportiva dočekala je večeras na Riazoru Sevillu našeg Emira Spahića, koji je večeras odigrao svih 90 minuta.

Prvo poluvrijeme je proteklo dosta mirno. Faulova je bilo jako malo, a rijetko se mogao vidjeti šut ka golu. U drugom poluvremenu, dobra igra na obje strane, ali se stekao dojam da je Sevilla malo ozbiljnije ušla u drugi period igre.

 

Ipak, na gol se čekalo do 75. minute kada je pogodio Alvaro Negredo. Cicinho je ubacio sa desne strane, a Špancu nije bilo teško da loptu sa oko dva metra zakuca u mrežu. Domaći su nakon toga pokušavali da dođu do gola i da se spase poraza, ali su za to vrijeme primili još jedan pogodak.

U 83. minuti, Rakitić je postigao gol više sretno nego spretno. Aranzubia je ispucao loptu loše i pogodio je hrvatskog intenacionalca, a lopta se odbila u mrežu za konačnih 0:2 i prvi poraz Deportiva iz La Corune ove sezone. 

Sevilli je ovo treća pobjeda u sezoni nakon koje se nalazi na četvrtoj poziciji sa 11 bodova, dok Deportivo ostaje na desetom mjestu sa šest bodova.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.