Spahiću 90 minuta u remiju Seville

Sociedad slavio na Anoeti

Spahiću 90 minuta u remiju Seville

Večeras su odigrane prve dvije utakmice četvrtog kola španske Primera fudbalske lige u kojima su Osasuna i Sevilla podijelile bodove, dok je Sociedad slavio protiv Granade.

Osasuna je, čini se, zaboravila katastrofu u posljednjem kolu kada im je Barceloa utrpala osam komada, pa su večeras na svom terenu u Pamploni pružili solidnu partiju protiv Seville, te remizirali bez golova, 0:0.

Osasuna je imala sjajnu priliku u devetoj minuti kada je Lolo odlično šutirao, ali je golman Seville Javi Varas još bolje odbranio. Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić u narednoj je minuti zaradio žuti karton, a nedugo zatim domaći su ponovo zaprijetili.

Slobodan udarac iskosa sa desne strane izveo je Lamah, ali je Varas ponovo odlično reagovao, izbacivši loptu u korner.

Sevilla je uzvratila preko svog kapitena večeras, Jesusa Navasa, koji je šutirao iskosa sa desne strane, ali je Fernandez izbio loptu u korner.

Do kraja susreta domaći su imali nešto više od igre i veći broj prilika, ali se rezultat nije mijenjao, te je završilo sa miroljubivih 0:0.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić na terenu je ponovo proveo svih 90 minuta.

U drugom večerašnjem susretu, igranom na slavnoj Anoeti, Sociedad je došao do minimalne pobjede od 1:0 protiv Granade. Gol odluke postigao je Estrada u 64. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.