Spahiću pet utakmica suspenzije

Disciplinska komisija odlučila

Spahiću pet utakmica suspenzije

Edmir Škorić

Disciplinska komisija Francuske nogometne lige (LFP) kaznila je stopera Montpelliera i kapitena naše reprezentacije Emira Spahića sa pet utakmica suspenzije.

Podsjetimo da je Spahić još u 17. kolu Le Championnata, na gostovanju kod Bresta (0:0), laktom opasno udario domaćeg napadača Nolana Rouxa.

Glavni sudac tada nije uvidio start našeg reprezentativca, pa nije bilo sankcija. No, nakon pregleda videosnimke i dodatnih sudskih izvještaja, Disciplinska komisija odlučila je izreći drakonsku kaznu.

Pet narednih utakmica Montpellier će igrati bez Spahića, a kazna vrijedi za Kup i prvenstvene utakmice. Starta na snagu od 3. januara naredne godine.

Usput dodajmo i to kako je Spahić nedavno, na Idolu nacije u organizaciji SportSport.ba, proglašen najboljim bh. fudbalerom u izboru publike, odnosno čitatelja najčitanijeg sportskog portala u regionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti