Spahiću prvijenac, Pjaniću 34 minute

Francuska liga, 1. kolo

Spahiću prvijenac, Pjaniću 34 minute

Edmir Škorić

1. kolo šampionata Francuske pamtit ćemo po prvijencu bh. kapitena Emira Spahića u dresu Montpelliera, koji je svom timu protiv PSG-a donio bod golom u 94. minuti. Pjanić je u remiju Lyona kod Le Mansa (2:2) odigrao 34 minute drugog dijela.

Spahiću prvijenac u 94. minuti za izjednačenje
Francuski šampionat počeo je jučer, a prvo kolo donijelo nam je, dakako, prelijepu vijest. Naš reprezentativni kapiten Emir Spahić postigao je prvijenac u dresu Montpelliera, nakon što je ovog ljeta stigao kao slobodan igrač. Taj gol ima znatno veću vrijednost kada se zna da je postignut u 94. minuti za domaći bod protiv PSG-a. Prvenstveno je Ludovic Giuly u 71. minuti doveo goste iz glavnog grada Francuske u vodstvo. Treba istaći da je Spahićev Montpellier od 33. minute igrao sa igračem manje jer je isključen Jeunechamp poslije drugog žutog kartona. Naš kapiten je odigrao svih 90 minuta, a pogodak je postigao u svom stilu, glavom.



Marseille bez pardona, Pjaniću 34 minute i javna opomena

Didier Deschamps koji je na klupi zamijenio Erica Geretsa sa Marseilleom je slavio kod Grenoblea kojeg sa klupe predvodi bh. stručnjak Mehmed Baždarević. Golove za 0:2 pobjedu Olympiquea postigli su Niang i Cheyrou. Svoj debi u Le Championnatu imao je Boulogne, doduše dosta neuspješan. Kao gost Boulogne je poražen od Rennesa (3:0). Golove za domaći tim postigli su Bangoura, Mangane i Leroy.

Golom Nenea iz 44. minute Monaco je bio bolji od Toulousea na svom terenu, a istim rezultatom slavio je Sochaux u gostima kod Auxerrea. Sverkoj je bio taj koji je Sochauxu donio važnu pobjedu. Pjanićev Lyon je remizirao kod Le Mansa. Poveli su domaći golom Maige nakon dvadesetak minuta igre, ali je Bodmer nekoliko minuta poslije uspio izjednačiti. Početkom drugog dijela u igru je ušao i naš mladi reprezentativac Miralem Pjanić, zamijenio je Edersona, a osim minutaže bivši igrač Metza zaradio je i javnu opomenu u 90. minuti. Lyon je gubio sve do 90. minute, a Lisandro im je donio značajan bod. Nancy je bio uvjerljiv kod Valenciennesa rezultatom 1:3. Poveli su rano domaći golom Samasse, ali su gosti do kraja utakmice preokrenuli rezultat u svoju korist golovima Ayite, Brisona i Traorea (penal).

Francuska liga, 1. kolo:
Auxerre - Sochaux 0:1
Grenoble - Marseille 0:2
Le Mans - Lyon 2:2
Monaco - Toulouse 1:0
Montpellier - PSG 1:1
Rennes - Boulogne 3:0
St. Etienne - Nice 0:2
Valenciennes - Nancy 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.