Spaleti želi Aršavina ponovo u Zenitu

Rus se vratio se u Arsenal nakon isteka posudbe

Spaleti želi Aršavina ponovo u Zenitu

A. Haznadarević

Ruski reprezentativac Andrej Aršavin proljetni dio sezone je bio na posudbi u Zenitu, a kako je skoro sve susrete perfektno odigrao, trener Luciano Spalletti želi osigurati novu posudbu ili otkup kompletnog ugovora ovog veznjaka.

Andrej Aršavin je još jednom pokazao koliko mu znači motivacija i povratak u domovinu, te je nakon odlaska iz Arsenala zaigrao baš kao u najboljim danima, kada je stigao u London kao veliko pojačanje Topnika.

Zbog toga je trener ruskog prvaka svjestan koliko Aršavin znači njegovoj momčadi, te ga želi i dalje imati na raspolaganju.

"Još ćemo kupovati, a po mom mišljenju Aršavin je igrač vrhunske klase i vrlo inteligentan fudbaler. No, kod njega sve ovisi o motivaciji. Imam vrlo malo dvojbi oko njega. Siguran sam da bi, ako se vrati, igrao kao i posljednju polusezonu i svakako se radi o igraču o kojem ćemo još govoriti", priznao je Spalletti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.