Spalević donio bod Olimpiku

Podjela bodova na Grbavici

Spalević donio bod Olimpiku

Olimpik je u svojoj premijernoj utakmici u društvu najboljih remizirao sa ekipom Modriče 2:2 na Grbavici večeras. U jednoj sasvim izjednačenoj utakmici, podjela bodova vjerovatno je i najrealniji ishod.

Oko 500 gledalaca na Grbavici moglo je vidjeti sasvim pristojnu utakmicu, na kraju krajeva pala su i četiri gola. Na prvi pogodak čekalo se do 38. minute, kada je loptu iza leđa Olimpikovog golmana Vranića pospremio Vasiljević.

Olimpik nije dugo bio u zastatku. Tačnije, Vukovi su gubili samo pet minuta. Kurto je odlično izveo slobodan udarac, a Tripić nije imao šanse na golu Modriče. Pri rezultatu 1:1 se i otišlo na odmor.

Domaći su u drugo poluvrijeme krenuli furiozno, ali i neprecizno. A kako to obično bude u fudbalu, za svaku neiskorištenu priliku slijedi kazna. Igrao se 74. minut kada je Modriča povela iz kontranapada, a strijelac je bio Stajić.

Ipak, zaslužen bod novajliji u društvu najboljih donio je vrsni strijelac Darko Spalević u posljednjem minutu utakmice.

Olimpik - Modriča 2:2 (1:1)

Stadion Grbavica. Gledalaca: 500.
Strijelci: 0:1 - Vasiljević (38), 1:1 - Kurto (43), 1:2 - Stajić (74), 2:2 - Spalević (90).
Žuti kartoni: Gavrić, Tripić (Modriča M.)

OLIMPIK: Vranić, Subašić, Simčević, Kolarov, Suljević (od 75. Prlić), Kurto, Velagić, Pelak (od 81. Spahović), Jokić (od 46. Nastoski), Spalević, Marinković. Trener: Husref Musemić.
MODRIČA MAXIMA: Tripić, Ðorić (od 90. Savić), Čolović, Gavrić, Rankić (od 61. Miljković), Kujundžić, Stajić (od 74. Savkić), Bogičević, Matović, Vasiljević, Alić. Trener: Zoran Ćurguz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.