Spalević napustio Radnički

Iako su iz Kragujevca tvrdili da je postignut dogovor

Spalević napustio Radnički

A. Beganović

Iako su prije nekoliko dana iz srbijanskog ligaša Radničkog iz Kragujevca objavili da su produžili saradnju sa najboljim strijelcem kluba, nekadašnjim igračem Slavije i Olimpica, Darkom Spalevićem, stvari izgledaju drugačije.

Naime, Spalević i Radnički nisu produžili ugovor, a srbijanski mediji pišu da je ovaj napadač razočaran napustio Kragujevac, te da je tražio da ode iz kluba.

Navodno Spalević igra samo za platu i premiju, a ugovor mu još uvijek nije ponuđen, što je razočaralo bivšeg igrača Slavije i Olimpica, koji zbog toga želi napustiti Radnički.

Spalević ima nekoliko inostranih ponuda, što su potvrdili i čelnici kluba, te su naveli da su odbili ponudu vrijednu 400.000 eura, koje su u slučaju prihvatanja iste ravnomjerno trebali podijeliti Spalević i Radnički.

Podsjetimo, u jesenjem dijelu prvenstva Spalević je za Radnički odigrao 14 utakmica i pritom je postigao 11 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti