Spalević ruši tradiciju

Slavija u Tuzli juriša na bod(ove)

Spalević ruši tradiciju

Fudbaleri Slavije će u 18. kolu Premijer lige BiH imati tradicionalno teško gostovanje na Tušnju, gdje za protivnika imaju sastav Slobode. Golgeter ’’plavih’’ Darko Spalević je optimista uoči ovog meča.

"Imali smo težak meč s Travnikom u prošlom kolu, kada smo  na domaćem terenu izborili pobjedu u samom finišu utakmice. Ono što na hrabri, jeste dobra igra koju smo prikazali protiv ekipe koja se branila svih 90 minuta. Ovaj put nas očekuje teži zadatak. Sloboda je mnogo jači protivnik, ali i rival koji se neće braniti. Tuzlaci nisu nimalo naivna ekipa, što su pokazali i u prošlom kolu, kada su odnijeli sva tri boda iz Posušja. Naš cilj je da se sa ovog gostovanja vratimo neporaženi. Mislim da imamo dovoljno znanja i želje da napravimo dobar rezultat koji bi nas učvrstio na drugoj poziciji prvenstvene tabele.", rekao je Spalević.

Prvi golgeter lige ističe da u redovima Slavije postoji ogroman motiv i želja za trijumfom protiv Slobode.

"Već sam rekao da bi nas bodovi iz ove utakmice učvrstili na drugom mjestu, što je primarni zadatak, a ne treba zaboraviti ni tradiciju naših susreta na Tušnju. Još uvijek nismo osjetili slast pobjede u Tuzli i evo prilike da to učinimo. Smatram da smo otvorenom i borbenom igrom možemo osvojiti bar bod.", kaže Spalević.

Porazom u prvom proljećnom kolu od Širokog Brijega, Slavija je u deficitu za vodećim Zrinjskim devet bodova. Prema Spalevićevim riječima, taj poraz jeste kiks, ali je naglasio da fudbal nije matematika.

"Desilo se suprotno našim očekivanjima i kalkulacijama. Loše smo odigrali u Širokom Brijegu, a Zrinjski je s druge strane slavio u Banja Luci i napravio ogromnu prednost u trci za šampionsku titulu. Ipak, ima još dosta utakmica do kraja Prvenstva i ukoliko nam se ukaže prilika da se vratimo u tu trku znaćemo kako da je iskoristimo. Ne razmišljamo previše o krajnjem ishodu ove sezone, bitno je da smo maksimalno spremni za svaku narednu utakmicu i da takvim pristupom ostvarimo što bolji rezultat.", smatra Darko Spalević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.