Spalleti: Roma je konkurentna na dva fronta

Spalleti: Roma je konkurentna na dva fronta

Edmir Škorić

Uoči nove sezone, Romin trener Luciano Spalletti vjeruje kako će njegov tim biti dovoljno konkurentan da se natječe i u Seriji A i Evropskoj ligi.

Ove sezone AS Roma igrat će na dva fronta (ne uključujući italijanski Kup), a trener Luciano Spalletti vjeruje da postojeći igrački kadar može biti konkurentan i u Seriji A, ali i u Evropskoj ligi.

"Uvjeren sa da je ova momčad dostojna Rima. Kvalitete mladih igrača su posebno važne", kazao je Spalletti za Gazzetta dello Sport.

"Ako druge transakcije budu obavljene onda to neće stvarati poteškoće u našem pristupu prvenstvu. Ovaj tim sagrađen je velikim investicijama, na temelju rezultata u proteklim sezonama. Cilj je uvijek bio rast i pobjede."

Za kraj bivši trener Udinesea komentirao je mogućnost dolaska Nicolas Burdissa iz Intera, budući da je Argentinac u zadnje vrijeme povezivan sa rimskim timom.

"On je neko sa karakterom i iskustvom. Svojom kvalitetom bi mnogo doprinio u našem timu."

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije