Spalleti: Totti je genijalan
Totti kao pravi golgeter

Nakon hat-tricka kapitena

Spalleti: Totti je genijalan

Edmir Škorić

Roma je u prvoj utakmici 3. pretkola Evropske lige odigranoj u Rimu pobijedila Gent s 3:1, a večeras su Belgiju napustili sa sedam komada u mreži Genta. Trener Spalleti bio je presretan, a posebno je hvalio kapitena Tottija.

Golijadu u Gentu otvorio je Totti u 35. minuti, a za ovako visok poraz domaćih igrača zaslužan je Suler. Naime, on je isključen u finišu prvog dijela, a sa igračem manje u polju njegovi suigrači primili su do kraja utakmice još čak šest komada. Totti je postigao još dva gola (jedan iz penala), De Rossi je postigao dva, Menez i Okaka po jedan. Utješni gol za ranjenog domaćina postigao je Smolders desetak minuta prije kraja.

"Bila je to dobra utakmica, vrlo dobra igra sa velikim intezitetom. Totti je genijalan, dokazao je ponovo svoju neizmjernu kvalitetu. Ima sposobnost napadača i zabija kad najmanje očekujete", hvalio je Luciano Spalleti trostrukog strijelca protiv Genta.

"Ove godine smo stalno trenirali, pa će to sigurno napraviti razliku...", završio je Spalleti, koji očekuje jednu dobru sezonu svog kluba u Seriji A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.