Spalletti podnio ostavku na klupi Rome

Spalletti podnio ostavku na klupi Rome

Edmir Škorić

Luciano Spalleti odstupio je sa mjesta trenera Rome, a svoju ostavku uz kratku izjavu potvrdio je  za italijanski Sky Sport.

Par dana nakon poraza Rome na Olimpicu od Juventusa, trener Luciano Spalletti podnio je ostavku.

"Podnio sam ostavku i Roma ju je odmah prihvatila", izjavio je novinarima sada već bivši trener Vučice.

Naime, Spalletti se sastao sa predsjednikom Rome Rosella Sensinijem u jednoj rimskoj vili, kao i sa direktorom Daniele Pradeom. Sastanak je trajao nešto više od pola sata, i trener je klubske čelnike obavijestio o svojoj odluci.

Novi trener Rome, po svemu sudeći, postat će bivši trener Juventusa Claudio Ranieri, a u nekoliko sati na Olimpicu će to i službeno biti potvrđeno. Spalletti je u Rim stigao 2005. godine, a ove sezone Romu je vodio samo u dva prvenstvena kola.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.