Španci do polufinala i rekorda
Španija je nadigrala JAR sa 2:0

Kup konfederacija u JAR

Španci do polufinala i rekorda

Fudbalska reprezentacija Španije zabilježila je i treću pobjedu na Kupu konfederacija u JAR.

«Furija» je u meču trećeg kola Grupe A nadigrala domaću Južnoafričku Republiku sa 2:0 i stigla do 15. uzastopne pobjede u zvaničnim mečevima što predstavlja novi rekord.

Aktuelni prvaci Evrope niz su počeli još u februaru 2007. godine, a kako djeluju na terenu pitanje je može li ih iko zaustaviti. Strijelci za Španiju bili su Villa i Llorente.

U drugoj utakmici Irak i Novi Zeland odigrali su bez golova. Imali su izabranici selektora Bore Milutinovića inicijativu, ali nisu uspjeli slaviti što ih je koštalo plasmana u polufnale. Tako će uz Španiju, domaćin - JAR u polufinale gdje će igrati sa prvoplasiranim iz Grupe B.

Rezultati 3. kola:
JAR - Španija 0:2, Irak - Novi Zeland 0:0;

Poredak
Španija 9 bodova, JAR 4, Irak 2, Novi Zeland 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.