Španci imaju četiri kandidata za selektorsko mjesto, jedan je veliki favorit

Zamjena za Hierra

Španci imaju četiri kandidata za selektorsko mjesto, jedan je veliki favorit

Midhat Šljivak

Fernando Hierro očekivano neće voditi selekciju Španije u budućnosti.

Ovaj stručnjak je nacionalni tim preuzeo od Julena Lopeteguija koji je dobio otkaz samo dan pred početak Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Već su počele špekulacije o novom selektoru Crvene furije. Četiri kandidata su za sada u užem izboru, a glavni kandidat je aktuelni selektor Belgije Roberto Martinez.

Međutim, on je ugovorom vezan za Crvene đavole i zaista je teško očekivati da će napustiti klubu Belgije, posebno ako ova selekcija ostvari dobar plasman na Mundijalu u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pored Martineza sa klupom Španije povezuju se još Luis Enrique, Michel, te Quique Sanchez Flores.

Odluka o novom selektoru biće donijeta vjerovatno tokom augusta, a u narednom periodu biće obavljeni pregovori sa svim kandidatima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi